Projekter

 

 

Skolen laver ofte projekter på tværs af værkstederne. Her kan du læse om nogle af dem:

UDLANDSREJSER 2017

Vores KUU/gastronomi-hold tager til Rumænien 20. marts til 2. april. De skal arbejde på en fornem restaurant.

Vores KUU/Global-hold tager til Palæstina 24. marts til 1. april.

Køkkenholdet tager til Cypern fra 25. marts til 8. april. De skal være med til at passe et hotel – lave mad, passe reception, gøre rent osv.

Kunst & Projekt og Gastronomi tager til Norge 1. – 14. maj. De skal lave mad og kunstudstilling.

Danseholdet var i Paris i uge 9, hvor de deltog i danseworkshops med internationale stjerner.

Og så skal Kampagne og Foto til udlandet i november-december som forberedelse til vores kampagne i 2018 – landet er endnu ikke fastlagt.

 

UDLANDSREJSER 2016

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Danseholdet var i Paris 27. februar til 7. marts. Her deltog de bl.a. i forskellige danseworkshops.

Køkkenholdet var på Cypern d. 17. til 30. april. De hjalp med at passe et hotel – dvs. lave mad, gøre rent, tage sig af gæster osv. De tager nok der ned igen i foråret 2017.

Kampagne og Foto var i Egypten i november. Her arbejdede de sammen med unge egyptere om at planlægge en kampagne for mere demokrati i Egypten. Med udgangspunkt i rejsen gennemfører Kampagneholdet en oplysnings-og indsamlingskampagne i foråret 2017, og en én-dags-festival d. 19. maj 2017.

 

FOLKEMØDE 2016

folkemøde2

Hele skolen tog til Folkemødet i uge 24. Vi indrettede/udsmykkede et telt (tilhørende partnerskab.net), og de forskellige værksteder viste, hvad de kan. (Og vi tager der til igen i juni 2017.)

 

 

UNG AKTION-KAMPAGNE 2015/2016: Ghanesiske skoleelever

powwow lille

I november/december var skolens Kampagne- og Foto-værksted i Ghana. Her besøgte de ghanesiske unge, og hørte om deres problemer med at få råd til skolebøger. I samarbejde med unge fra Ghana, Togo og Rumænien gennemførtes derfor en kampagne i foråret 2016, med det formål at indsamle midler til at starte “mobile gade-biblioteker”, hvor de unge kan få adgang til skolebøger. Kampagnen bestod dels af oplysningsarbejde – hvor skolens elever var ude på andre skoler og fortælle om projektet, vise film/fotos mm, og en indsamling. Som led i kampagnen afholdtes bl.a. en én-dags-festival og støttefest d. 27. maj, samt diverse “pop-up-events”. (Læs mere på ungaktion.dk)

LOKALE PARTNERSKABER FOR UDSATTE UNGE 2014 – 2016
partnerskab

Sammen med 3 andre produktionsskoler arbejder vi med udvikle samarbejder mellem produktionsskoler, virksomheder og lokalsamfund. Projektet er støttet af Velux-fonden, og koordineres af SPUK. I september 2015 er halvvejsevalueringen udkommet: http://edu.au.dk/forskning/projekter/kult/kult-udgivelser/

 

 

FOLKEMØDE 2015

folkemødefotoÅrets folkemøde 11. – 14. juni på Bornholm fik fornemt besøg – af skolens Køkken-, Café-, Kunst & Projekt og Kampagneværksted. Vi lavede folkekøkken, gallamiddag, udsmykninger og informationsarbejde.

 

 

 

 

FAKTI – have til flygtninge- og indvandrerkvinder

fakti2

I løbet af foråret 2015 hjalp vi med at indrette en have til flygtninge- og indvandrerkvinder. Vi designede og byggede højbede, bænke osv.

Haven er en del af FAKTI, og er beliggende Bispebjerg Bakke 6, og bliver en blomstrende og grønsagsrig oase for foreningens brugere.

 

 

 

DEMOKRATIPROJEKT ANNO 2015 (“Uegnet Ungdom”)

demokratifotoElever fra skolens værksteder arrangerede i løbet af foråret projektet ”Uegnet Ungdom”. Formålet med projektet var at give unge mulighed for at påvirke den hverdag de lever i, samt have indflydelse på det liv, der venter dem ude i fremtiden. Det gør vi ved at give de unge talerøret, så de selv kan formulere hvilke problemer og udfordringer unge står overfor i dag, og hvilke løsninger de selv ser kan skabe en positiv forandring. 30. april arrangerede vi en dag, hvor beslutningstagerne mødte de unge. Gennem sjove og anderledes aktiviteter, såsom speed dating og omvendt paneldebat, ledte unge fra Den Økologiske Produktionsskole politikere og publikum gennem en spændende og politisk farverig dag, som mundede ud konkrete forslag til nye ungdomspolitiske tiltag. Projektet er støttet af EU/Erasmus+-programmet. Mere info her.   erasmuslogo

UDSTILLING I NOTTINGHAM

nottinghamSkolens Kunst & Projekt og Beklædningsdesign-værksteder var i perioden 7. til 21. april 2015 i fælles praktik hos ”City Arts” – en organisation i Nottingham/England, der arbejder med at skabe kunst i forskellige sociale sammenhænge, bl.a. med ældre, handicappede og belastede unge. Eleverne deltog i forskellige workshops (maleri/tegning, papirrelief, ler og stop-motion). Dette arbejde udmundede i en udstilling, der fra d. 18. april blev vist i 3 uger i City Arts udstillingslokaler centralt i Nottingham.

Skolens elever fik også lejlighed til at gennemføre virksomheds- og museumsbesøg, samt besøgte arbejdende kunstnere på deres værksteder.

Projektet gennemførtes med støtte fra EU/Erasmus+-programmet.

HUSKUNSTNER-PROJEKT

kunstfoto

I samarbejde med en kunstnergruppe, deltog skolens Kunst & Projekthold i løbet af maj måned i at udforske kroppens og menneskets situation og tilstedeværelse i byrummet – en kunstnerisk undersøgelse af det lokalområde der omgiver os. Projektet er et såkaldt ”huskunstnerprojekt”, støttet af Kulturstyrelsen.

 

 

UNG AKTION-KAMPAGNE 2014/2015: Syriske flygtninge i Jordan

ungaktionlogo lille

Skolens Kampagne-værksted afvikler hvert år en “Ung Aktion-kampagne” – en oplysnings- og indsamlingskampagne til fordel for unge i andre lande. I 2015 gik støtten til syriske flygtninge i Jordan. Kampagnen indeholdt bl.a. oplysning til andre skoler og afholdelse af Ung Aktion Festival d. 30. maj 2015 på Den Røde Plads (ved Nørrebrohallen). Læs mere på www.ungaktion.dk og Facebook.

 

 

UDLANDSREJSER 2015

rejsefoto

KØKKENHOLDET var i fælles praktik på Cypern 14. – 28. marts 2015. Her drev de et hotel.

KUNST & PROJEKT og BEKLÆDNINGSDESIGN var i Nottingham, England, 7. – 21. april 2015. De producerede bl.a. en udstilling.

KAMPAGNE- og FOTO-VÆRKSTEDERNE tog i november 2015 til Ghana, hvor de researchede til Ung Aktion-kampagne 2015/2016.

 

 

 

“PÅ TRODS – stemmer fra Den Økologiske Produktionsskole på Nørrebro”

paatrods forside lilleDenne bog, der udkom sidst i 2013, er skrevet af forfatteren Lene Byriel på baggrund af interviews med elever og ansatte på skolen. Læs mere her.